Політика
25 червня 2019
Делегація РФ погрожує залишити сесію ПАРЄ у разі застосування до неї хоч однієї санкції
У ПАРЄ залишилася низка можливостей для накладення санкцій на російську делегацію.
news-image

Російська делегація встане і піде з ПАРЄ, якщо в доповідях щодо оскарження повноважень у ПАРЄ буде хоч найменше обмеження, заявив голова делегації Петро Толстой, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Наразі ПАРЄ, відповідно до регламенту, не може позбавити російську делегацію права голосувати, виступати в ПАРЄ і бути представленою в органах асамблеї - так звані "великі санкції".

Але у ПАРЄ залишилася низка можливостей для накладення санкцій на російську делегацію - так звані "малі санкції". Так ПАРЄ може обмежити російську делегацію в праві висувати проекти резолюцій, направляти депутатські запити, брати участь у моніторингових місіях, у праві членів делегації бути призначеними доповідачами, спостерігачами за виборами, а також представляти ПАРЄ і РЄ в інших організаціях, повідомило "Інтерфаксу" джерело в апараті ПАРЄ.

Відповідаючи на запитання про те, що робитиме російська делегація, якщо хоча б одне з цих малих обмежень буде в доповідях про оскарження повноважень делегацій, Толстой заявив:

"Вcтанемо і підемо".
Читайте також: Зеленський прокоментував рішення ПАРЄ щодо РФ та викликав обурення українців