Події
25 червня 2019
Росія не виконає вимогу Трибуналу ООН про звільнення моряків - Пєсков
Трибунал ООН зобов'язав Росію звільнити українських моряків і три захоплених кораблі.
news-image

Росія не збирається виконувати вимогу Трибуналу ООН про негайне звільнення українських моряків. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на прес-конференції для російських ЗМІ у вівторок, 25 червня, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.  

"Цей випадок у Керченській протоці не є підсудним для цієї судової інстанції. В цьому полягає позиція Росії. Звичайно, повноваження суду просто не поширюються на цю ситуацію", - заявив Пєсков.

Відзначимо, що згідно з рішенням Міжнародного трибуналу з морського права, Росія повинна була звільнити українських моряків і захоплені кораблі та відзвітувати про виконання рішення Трибуналу до 25 червня.  

Нагадаємо, 16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права з проханням ввести заходи проти Росії і з вимогою звільнити три кораблі та 24 військовослужбовців, які були захоплені біля Керченської протоки.   

Читайте також: «Нічого не повинні робити»: у Зеленського не буде подальших кроків щодо звільнення полонених українських моряків