Київ
26 червня 2019
Суд скасував перейменування проспектів Бандери та Шухевича у Києві
Суд частково задовольнив позовні вимоги громадянки Олени Бережної та двох громадських організацій, повернувши проспектам радянські назви.
news-image

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міської ради щодо перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича. Про це кореспонденту УНІАН повідомив адвокат Дмитро Біловчук, пише «Є!».

Він розповів, що сьогодні суд частково задовольнив позовні вимоги громадянки Олени Бережної та двох громадських організацій, повернувши проспектам радянські назви Московський (щодо проспекту Бандери) та Генерала Ватутіна (щодо проспекту Шухевича).

Разом з тим адвокат зазначив, що мотивувальну частину рішення суд не оголосив, тому він не знає, чим керувався суд, ухвалюючи таке рішення. Водночас він заявив, що як тільки отримає повний текст ухвали, то оскаржить її в апеляційному адміністративному суді.

Також адвокат додав, що допоки апеляційна інстанція не розгляне і не ухвалить рішення щодо даного позову, рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо повернення проспектам старих назв не набере чинності.

Раніше повідомлялося, що депутати Київради підтримали перейменування вул. Івана Кудрі в Печерському районі на честь американського сенатора та друга України Джона Маккейна.

Читайте також:У Києві знайшли мертвим зниклого 9-річного хлопчика (оновлено)