Події
26 червня 2019
ДБР прикриває злочини поліцейських, які причетні до вбивства 5-річного хлопчика, – адвокат
Адвокат родини загиблої дитини заявив, що Державне бюро розслідувань прикриває злочини правоохоронців.
news-image

5-річного Кирила Тлявова вбили 31 травня, у злочині підозрюють двох вже екс-поліцейських. Адвокат родини загиблої дитини заявив, що Державне бюро розслідувань прикриває злочини правоохоронців.

Адвокат Андрій Левковець зазначив, що ДБР не приділяє уваги певним обставинам, пише «Є!» з посиланням на "Громадське".

Ми вважаємо, що ДБР усуває з провадженням підозрюваних, – наголосив він.

За словами адвоката, ДБР ігнорує 15 клопотань про проведення тих чи інших слідчих дій про повідомлення підозри та допитів.

Навіть немає відмов, щоб ми могли їх оскаржити, – зазначив Левковець.

Поза увагою ДБР залишається також діяльність поліцейських, які працювали з підозрюваними в одній установі. Вони мали проводити розслідування, проте не вжили тих негайних слідчих дій, аби не втратити докази, а притягнути винних до відповідальності.

Адвокат наголосив, що не були проведені експертизи щодо сп'яніння підозрюваних та щодо слідів пороху на руках.

Було фактично втрачено зброю. Або з дозволу співробітників поліції, або самі співробітники поліції, повідомили родичів, щоб ті сховали зброю, – сказав він.

У зв'язку із цим захисник звернувся до голови ДБР та Генпрокурора із заявами про невідкладний прийом. Однак і на ці звернення жодної відповіді наразі немає.

Окрім того, бабуся хлопчика Олександра Тлявова заявила, що ДБР не відповідає на її запити щодо затриманих. Тож вона звернулася до президента України з проханням і вимогою забезпечити дотримання Конституційних прав сім’ї Тлявових щодо справедливого суду та розслідування.

У Переяславі-Хмельницькому 31 травня із вогнепальної зброї поцілили у голову 5-річному хлопчику. Дитина отримала надважке поранення – Кирило помер 3 червня попри зусилля медиків. В злочині підозрюють двох місцевих поліцейських, які у той момент були п'яними і вирішили постріляти по бляшанках.

Читайте також:Хімічна кастрація педофілів: що зміниться, коли ВР підтримає закон