Політика
26 червня 2019
Кабмін погодив вісім кандидатів на посади голів ОДА, що запропонував Зеленський
Віцепрем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко залишив засідання Кабміну на знак незгоди з розглядом питання у закритому режимі.
news-image

Кабінет Міністрів схвалив 8 кандидатур Володимира Зеленського на посади глав державних адміністрацій Донецької, Закарпатської, Київської, Луганської, Львівської, Одеської, Херсонської та Черкаської областей. Про це сказав представник Президента у Кабміні Андрій Герус в коментарі журналістам після засідання уряду, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

"Всі подання були підтримані, не одноголосно. Деякі сьогоднішні кандидати у депутати та одночасно міністри голосували проти всіх подань, безвідносно до того, хто це є", - сказав Герус.

За його словами, на наступне засідання уряду Офіс глави держави внесе ще ряд кандидатур на посади очільників облдержадміністрацій.

"На наступний Кабмін також будуть подані кандидатури. Треба досить динамічно рухатися для того, щоб були призначені керівники ОДА", - зазначив представник Президента.

Нагадаємо, раніше у середу віцепремєр-міністр Павло Розенко інформував, що на розгляд уряду внесено 8 кандидатур на посади голів обласних державних адміністрацій. В оприлюдненому ним списку було 8 прізвищ. Так, на посаду голови Донецької обласної державної адміністрації пропонувалося призначити Павла Кириленка; на посаду голови Луганської ОДА - Віталія Комарницького; на посаду голови Закарпатської ОДА - Ігоря Бондаренка; на посаду голови Львівської ОДА - Маркіяна Мальського; на посаду голови Київської ОДА - Михайла Бно-Айріяна. Крім того, Андрія Андрейчикова пропонувалося призначити головою Одеської ОДА; Юрія Гусєва - головою Херсонської та Ігоря Шевченка - головою Черкаської обласної державної адміністрації.

Як пише Укрінформ, віцепрем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко залишив засідання Кабміну в середу на знак незгоди з розглядом питання щодо кандидатур на посади голів облдержадміністрацій у закритому режимі.

Читайте також: «Хто ці люди?»: Зеленський вніс до Кабміну 8 кандидатів на посади голів ОДА