Політика
27 червня 2019
Медведчук добився від керівників ОРДЛО звільнення чотирьох українців
Політик назвав це звільнення "одностороннім актом гуманізму, який викликає щиру подяку".
news-image

Голова політради партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» Віктор Медведчук провів переговори з представниками ОРДО Денисом Пушиліним і ОРЛО Леонідом Пасічником, в результаті яких вдалося досягти домовленості про звільнення чотирьох українців. Про це повідомляє офіційний сайт партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ», передає «Є!»

Вже завтра Дмитро Великий, Яків Веремейчик, Едуард Міхєєв і Максим Горяїнов повернуться додому», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Віктор Медведчук розповів, що за останні півтора року - з моменту самого масштабного обміну в грудні 2017 го - ніяких звільнень не було.

На жаль, попередня влада, і я хочу це особливо підкреслити, в особі Порошенка робила все для того, щоб ці обміни не відбулися. І тому я звернувся і до Леоніда Івановича (Пасічника. - Ред.), І до Дениса Володимировича (Пушиліна. - Ред.), побачивши те, що пан Зеленський не збирається проводити обміни. І ось остання наша зустріч з Денисом Володимировичем Пушиліним 7 червня на полях Міжнародного економічного саміту в Санкт-Петербурзі теж стосувалася питання, де я звернувся з проханням про звільнення окремих громадян України, які утримуються в Донецьку, Луганську. Природно, що подібний крок, якби він мав місце, я мотивував це і доводив, це був би односторонній, але дуже важливий крок з боку Донецька і Луганська», - зазначив Віктор Медведчук.

Як йдеться в повідомленні, політик назвав звільнення чотирьох українців, які утримуються в ОРДЛО, - одностороннім актом гуманізму, який викликає щиру подяку.

Мені здається найважливішим ... що люди йдуть назустріч, люди зробили - я сказав і ще раз повторю - односторонній акт гуманізму, який у мене викликає щиру подяку ... Ось це найважливіше», - підкреслив голова Політради партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ".

Відповідаючи на питання, коли може відбутися наступне звільнення, політик зазначив, що це залежить від президента України Володимира Зеленського.

Від нього сьогодні залежить повернути і звільнити людей, природно, це можна буде зробити за кілька днів. І я думаю, особи, які беруть участь в переговорах, і Денис Володимирович, і Леонід Іванович це підтвердять, тому що з їх боку така згода була і у 2017 році, і у 2018-му, і у 2019 році», - додав Віктор Медведчук.

Нагадаємо, Віктор Медведчук займається питаннями обміну утримуваними особами з грудня 2014 року. За його участю були звільнені 485 осіб (не рахуючи тих 4 українських громадян, про звільнення яких домовився сьогодні Віктор Медведчук). Серед звільнених - військові та цивільні особи, в тому числі Юрій Солошенко, Геннадій Афанасьєв і Надія Савченко.

Читайте також: Рабінович: Наша політична сила першою почала діалог з РФ про зниження ціни на газ для України (відео)