Політика
1 липня 2019
Дружина Клімкіна очолює в Адміністрації Зеленського департамент зовнішньої політики
Чиновниця обіймала посаду в Адміністрації Президента Петра Порошенка і продовжує працювати в Адміністрації Зеленського.
news-image

Дружина міністра закордонних справ Павла Клімкіна, який обурив Володимира Зеленського і якого він закликав притягнути до дисциплінарної відповідальності, Марина Михайленко продовжує очолювати департамент зовнішньої політики Адміністрації Президента. Про це виданню Українські Новини повідомили в головному департаменті зовнішньої політики і європейської інтеграції Адміністрації, передает «Є!»

"Так, вона працює на посаді (заступника керівника головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції - керівника департаменту зовнішньої політики)", - сказали в приймальні департаменту.

Водночас зв'язатися з самою Михайленко протягом робочого дня агентству не вдалося.

Михайленко займала дану посаду в Адміністрації Президента Петра Порошенка і продовжує працювати в Адміністрації Зеленського. Чи була вона переведена в Офіс Президента у зв'язку з реорганізацією Адміністрації не відомо.

Як повідомлялося, 27 червня Зеленський публічно обурився діями МЗС, яке без його відома відповіло на ноту Росії щодо виконання рішення Міжнародного трибуналу з морського права щодо звільнення 24 захоплених у полон українських моряків і кораблів.

За даними ЗМІ, Клімкін зіпсував план Зеленського з повернення моряків.

Після заяви Зеленського прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступив за те, щоб Клімкін пішов у відпустку і був призначений виконуючий обов'язки міністра за поданням Президента.

У понеділок Клімкін вирішив піти у політичну відпустку для створення справжньої команди.

У свою чергу Зеленський направив у понеділок лист прем'єру з проханням притягнути Клімкіна до дисциплінарної відповідальності, а також заявив, що повторно направить у парламент подання про звільнення міністра. Верховна Рада відмовилася звільнити Клімкіна за пропозицією Президента. Зеленський пропонує призначити міністром закордонних справ заступника глави своєї Адміністрації (тепер Офісу) Вадима Пристайка.

Читайте також: Зеленський хоче покарати Клімкіна