Політика
2 липня 2019
Росія скликає Радбез ООН з приводу української мови в Україні
Засідання заплановано на 16 липня.
news-image

Делегація РФ повторно звернулася стосовно обговорення українського мовного закону в Радбезі ООН. Засідання попередньо заплановано на 16 липня. Про це повідомив у Фейсбуці спікер постійного представництва України при Організації Об'єднаних Націй Олег Ніколенко, передає «Є!»

"Як ми пам’ятаємо, 20 травня російська сторона намагалася скликати притягнуте за вуха засідання у день інавгурації Президента України. Цього разу формальним приводом стало набуття законом чинності. Хоча, усі розуміють, що Москву цікавить не стільки закон про мову, скільки будь-яка нагода для дестабілізації ситуації в Україні", - написав Ніколенко.

Він зауважив, що українська делегація в ООН неодноразово заявляла, що мовний закон є внутрішнім питанням нашої держави. Рада Безпеки до нього не має стосунку.

"Зі свого боку, Україна разом з партнерами використає засідання, щоби порушити нагальні проблемні питання російсько-українського конфлікту, насамперед звільнення українських моряків і політичних в’язнів, триваючі обстріли на Донбасі, в результаті яких продовжують гинути люди, а також відповідальність Росії за катастрофу літака МН17", - наголосив Олег Ніколенко.