Суспільство
2 липня 2019
Українці встановили перший рекорд літнього туристичного сезону
Цього літа на європейських напрямках збільшення українських туристів очікується на рівні 20-25%.
news-image

У неділю, 30 червня 2019 року, з України було відправлено 79 чартерних та регулярних авіарейсів на закордонні курорти, що стало першим рекордом нового літнього туристичного сезону. Про це свідчать дані Travel Press Club на сторінці у Facebook, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.  

Зокрема, 37 чартерів було здійснено до Туреччини (Анталія, Бодрум, Даламан та Ізмір), 15 чартерів - до Єгипту (Марса Алам, Хургада та Шарм ель Шейх), решта - 27 рейсів на європейські курорти.

Як уточнив в коментарі журналістам директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук, для порівняння, минулого року з Києва рекордом вважався 36 рейсів до Туреччини та Єгипту.

"Тоді щодня зі столиці відправлялося до Туреччини 20-24 рейси + Єгипет 10-12 рейсів. Але цього року збільшилася кількість рейсів із регіонів - Харкова, Львова передусім. І звичайно, відбулося збільшення чартерів за рахунок напрямків до країн Європи, 80-85% яких літають з Києва", - зауважив він.

У прес-клубі також прогнозують, що цього літа на європейських напрямках збільшення українських туристів очікується на рівні 20-25%.  Зокрема, найбільше зростання показує Іспанія (Барселона, Тенеріфе), Греція (Салоніки), Болгарія (Бургас) та Чорногорія (Тіват). Також удвічі з України збільшилась кількість авіарейсів до одного з найпопулярніших французьких курортів Лазурового узбережжя - Ніцци.

Читайте також: В аеропорту “Бориспіль” відкрився капсульний хостел (фото)