Політика
4 липня 2019
Партія Мураєва-Вілкула втратила шанс пройти в парламент, – соціологи
Партія Євгена Мураєва та Олександра Вілкула "Опозиційний блок" втратила підтримку виборців і втратила шанс пройти до Верховної Ради
news-image

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного аналітичною групою «Социопрогноз» Київського прес-клубу, пише «Є!» 

Так, згідно з соцдослідженням, "Опоблок" набирає всього 2,1% підтримки серед тих «хто визначився з вибором. У підсумку партія Мураєва-Вілкула займає 9 місце, лише на 0,1% випереджаючи "Свободу" Олега Тягнибока і на 0,3 « - "Українську стратегію" Володимира Гройсмана.

Зазначимо, що статистична похибка вибірки в даному дослідженні становить 2,2%, таким чином можна говорити про фактично нульовий результат ОБ.

На першому місці як і раніше знаходиться пропрезидентська партія «Слуга народу», за яку готові голосувати 43,3% респондентів. Водночас "Опозиційна платформа-За Життя» посідає тверде друге місце, збільшивши свій відрив від переслідувачів. Зараз партію Юрія Бойка і Вадима Рабіновича підтримують 13,5% виборців.

П'ятивідсотковий бар'єр також долають ще три партії: «Батьківщина» Юлії Тимошенко – 8,1%, «Європейська солідарність» Петра Порошенка – 7,9%, «Голос» Святослава Вакарчука – 7,5%. Решта партій набирають менше 4% голосів і не потрапляють до парламенту.

Соцопитування проводилося з 21 червня по 3 липня у всіх регіонах України, крім Криму і непідконтрольних районів Донбасу. Опитано 2016 респондентів, статистична похибка, як вже згадувалося вище, не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, раніше стали відомі дані соцопитування групи «Рейтинг» (http://ratinggroup.ua/ru/research/ukraine/premerskie_simpatii_ukraincev_12-20_iyunya_2019_goda.html), згідно з якими найчастіше майбутнім прем'єр-міністром респонденти бачать Юрія Бойка – його назвали 13% українців. Також до трійки лідерів входять Юлія Тимошенко (11%) та Володимир Гройсман (10%). В опитуванні взяли участь 6 тисяч осіб. Статистична похибка становить не більше 1,3%.