Світ
5 липня 2019
Через лісові пожежі на грецькому острові провели евакуацію
Нові загоряння сталися за кілька годин після того, як велика пожежа призвела до мобілізації понад 100 пожежників і евакуації іншого села.
news-image

На грецькому острові Евія спалахнули дві нові лісові пожежі, які призвели до евакуації чотирьох сіл.

Про це пише «Є!»  з посиланням на "Європейська правда".

Нові загоряння сталися за кілька годин після того, як велика пожежа призвела до мобілізації понад 100 пожежників і евакуації іншого села.

 
 

П’ятьох людей госпіталізували через проблеми з диханням.

Пожежникам вдалося обмежити поширення вогню, який перекинувся на ліси та сільськогосподарські райони, але складна місцевість і високі температури перешкоджали їхній боротьбі з вогняною стихією.

Відділ пожежної охорони повідомив про затримання 64-річного чоловіка за підозрою у виникненні першої пожежі. Він на відкритому вогні спалював сухий бур'ян біля свого будинку. Чоловік постане перед прокурором в суді у п'ятницю.

За повідомленням влади, дві нові пожежі виникли одночасно незадовго до півночі четверга.

В цілому 255 пожежників, чотири літаки і три вертольоти разом із сотнею транспортних засобів та землерийною технікою кинули на боротьбу з трьома пожежами.

 
 

Лісові пожежі часто трапляються в Греції в спекотні, сухі літні місяці. У минулому році в результаті найбільшої смертоносної пожежі в країні загинула 101 людина в приморському поселенні неподалік Афін.

Читайте також:З початку липня на водоймах України загинуло понад 20 осіб