Політика
5 липня 2019
Медведчук взяв відповідальність і почав прямі переговори з ОРДЛО, щоб звільнити 4-х полонених, – експерт
Щоб звільнити чотирьох українців, голова політради партії «Опозиційна платформа – За Життя» Віктор Медведчук взяв на себе відповідальність і почав прямі переговори з окремими районами Донецької і Луганської областей
news-image

Про це заявив політолог Валентин Гайдай в соціальній мережі Facebook, пише «Є!»         

Влада в країні змінюється, а ситуація на Донбасі кращою не стала. Навіть навпаки – нове загострення, незважаючи на розведення сил. І що робить президент? Вибирає новий офіс і робить селфі на тлі водоспаду. Що робить МЗС (правда, ще порошенківський)? Що робить РНБО? А нічого. Хоча встановити мир в країні-це була передвиборча обіцянка президента, який збирався "встати на коліна" заради припинення війни", - нагадав політичний експерт.

За його словами, в такій ситуації було б логічно, щоб влада звернулася до того, хто раніше успішно вів переговори.

Я зараз про Віктора Медведчука. Хоча його фігура спірна і неоднозначна, але потрібно визнати – він свою справу знає і дійсно працює. З 2014 року Медведчук зміг звільнити більше 400 полонених. А днями додому повернулися завдяки його сприянню ще четверо полонених. Так, Медведчук не побоявся відповідальності, почав прямі переговори з ОРДЛО і звільнив людей", - підкреслив політолог.

Експерт вважає, що владі варто було звернутися до Віктора Медведчука за допомогою, а не критикувати його.

У відповідь влада на чолі з Зеленським розкритикувала його дії. Виходить, на думку президента, звільнення полонених – це погано? Мир в країні-це злочин? Ще раз. Не важливо особисте ставлення до Медведчука. Якщо він може звільняти полонених і вести переговори, а ви – ні, так зверніться до нього за допомогою. Або хоча б не заважайте і не критиканствуйте. Наших хлопців треба повертати додому!"- заключив Валентин Гайдай.