Політика
8 липня 2019
Володимир Зеленський звернувся до українців (відео)
Президент зазначив, що зараз українцями «маніпулюють політики, які дуже хочуть потрапити в парламент».
news-image
Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення українським телеканалом NewsOne та російським державним канал «Россия 24» телемосту «Надо поговорить», назвавши його піарходом перед виборами.

Про це Володимир Зеленськийповідомив 8 липня в звернені, оприлюдненому в Facebook пише «Є!» з посиланням на ДетекторМедіа.

«Давайте поговоримо. Спочатку українці з вами. Ви – розумні люди і повинні на мить відключити емоції і трішки включити голови. Анонсований телеміст – це просто дешевий, але небезпечний піархід перед виборами, мета якого знову поділити нас, усіх українців на два табори», – наголосив він.

Президент також зазначив, що зараз українцями «маніпулюють політики, які дуже хочуть потрапити в парламент».

«Я прошу вас зберігати спокій та не піддаватися на провокації. Наша реакція буде відповідною задля збереження спокою, порядку та інформаційної безпеки України. Окремо хочу звернутися до українських журналістів, особливо до журналістів цих каналів. Хтось купив канали, але не вас. Ви не власність, ви не колекція Медведчука, не слуги Рабіновича. Ви –четверта влада. Ви теж слуги народу», – наголосив він.

Крім того, Володимир Зеленський звернувся до президента РФ Володимира Путіна із пропозицією провести переговори в Мінську, за участі – президентів США та Франції, канцлера Німеччини  та прем’єрміністрки Великої Британії.

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку (обоє представляють партію «Опозиційна платформа – За життя»), та російський державний канал «Россия 24» проведуть телеміст під назвою «Надо поговорить».

Українські політики закликали РНБО та Зеленського відреагувати на проведення телемосту каналами «Россия 24» та NewsOne

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк повідомив, що відомство працює на рішення щодо телемосту.

Читайте також:Баканов закликає зібрати РНБО через «телеміст» з агресором