Події
9 липня 2019
Нацрада не може позбавити телеканал NewsOne ліцензії й попросить Раду розширити її повноваження
Сьогодні законодавство не дозволяє відкликати будь-яку ліцензію телеканалів за пропаганду органів держави-агресора, за розпалювання ворожнечі, за fake-news.
news-image
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не може позбавити телеканал NewsOne ліцензії, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Про це заявив член регулятора Сергій Костинський в ефірі телеканалу «Прямий».

«Сьогодні законодавство не дозволяє відкликати будь-яку ліцензію телеканалів за пропаганду органів держави-агресора, за розпалювання ворожнечі, за fake-news. Через це ми плануємо звертатися до парламенту, вносити ці зміни до законодавства, щоб Нацрада могла оперативно і жорстко реагувати не попередженнями, не штрафами, а саме призупиненням дії ліцензії за цими фактами», — пояснив Костинський.

Він додав, що 9 липня об 11-й годині відбудеться засідання Нацради, де обговорюватимуть телеміст NewsOne з російським «Россия 24».

Нагадаємо, телеканал бізнес-партнера Віктора Медведчука NewsOne і російський пропагандистський канал «Росія24» 12 липня планували провести телеміст під назвою «Треба поговорити».

У зв'язку з цим СБУ ініціювала засідання РНБО та запропонувала запровадити санкції проти телеканалів NewsOne та «112 Україна».

Після цього NewsOne заявив про скасування телемосту з Росієючерез погрози. На каналі стверджують, що хотіли телеміст з українцями в Росії та без політиків і пропагандистів.

Президент України Володимир Зеленський назвав анонсований телеміст дешевим піарходом, який має на меті розділити українців на два табори. Також він звернувся до президента РФ Володимира Путіна із пропозицією провести переговори в Мінську.

А ГПУ відкрила провадження про замах на держзраду через телеміст NewsOne з РФ, причетних викликали на допит. Генпрокурор Юрій Луценко також заявив, що кінцеві власники NewsOne можуть бути пов’язані з російським «Промсвязьбанком».

Читайте також:ГПУ відкрила справу за фактом спроби держзради NewsOne