Події
10 липня 2019
Путін незабаром звільнить українських моряків, – Клімкін
Військовополонених моряків звільнять, при чому найближчим часом.
news-image

24 військовополонених українських моряків, які незаконно утримуються в РФ, будуть звільнені найближчим часом. В обмін на це президент РФ спробує отримати якомога більше політичних преференцій.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі телеканалу ATR, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

«Я впевнений, що їх (військовополонених моряків — ред.) звільнять, при чому найближчим часом. Але для Путіна важливо вирішити це питання, це моя особиста думка, — в контексті саміту G7, в контексті того, що будуть зустрічі щодо Донбасу, можливо в нормандському форматі. Він спробує це використовувати саме в цьому контексті. Також, звичайно, для нього дуже важливо, щоб в Європі солідарність з приводу санкцій зменшувалася. Він буде бити на кінець року. Путіну абсолютно паралельно, хто тут сидить (російські ув'язнені в Україні — ред.). Його це не цікавить. Його цікавить отримання кращого положення для підняття ставок. Я неодноразово говорив, що він використовує хлопців (військовополонених моряків — ред.) як розмінну монету. Його кінцева мета — санкції і визнання Росії як країни, яка потрапляє в «нормальність». А друге — це свобода дій і можливість діяти в Україні на розкол і федералізацію», — зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше міжнародний трибунал ООН з морського права зобов'язав Російську Федерацію терміново звільнити два військові катери «Нікополь» і «Бердянськ», буксир «Яни Капу», а також 24 українських моряків, які були захоплені 25 листопада 2018 року поблизу Керченської протоки.

Читайте також:РФ збирається виконати рішення Трибуналу щодо військовополонених моряків, - Полозов