Події
15 липня 2019
З травня по червень в Анталії зафіксовано 13 смертей українців
Першою з причин смерті українців на турецькому курорті є серцеві напади.
news-image

В туристичний сезон, в період з травня по червень 2019 року у Туреччині, у регіоні, за який відповідає консульство України в Анталії, зафіксовано 13 випадків смертей громадян України. Про це повідомив консул України в Анталії В'ячеслав Хоменко, передає «Є!» з посиланням на 112.

"З травня по червень у нас є 13 померлих громадян України. В цілому це літні люди, які приїхали сюди на відпочинок і не розрахували впливу кліматичних умов на стан їхнього здоров'я", - зазначив дипломат.

За його словами, першої з причин смерті українців на турецькому курорті є серцеві напади. Крім того, є кілька літніх людей, які зайшли в море і потонули.

Є також кілька громадян України, померлих природною смертю, але за незрозумілих обставин. Зараз цими справами займається прокуратура і результати розгляду цих справ будуть повідомлені родичам загиблих.

Також серед померлих - люди, які приїхали до Туреччини на лікування і не витримали різних медичних процедур, які здійснювали в лікарні.

Такі випадки є і серед тих, хто приїжджав на процедури очищення крові, а також онкологічних хворих, розповів Хоменко.

За його словами, більшість проблем, з якими стикаються українці, які приїжджають на відпочинок, - це недотримання звичайних, загальних правил поведінки. Насамперед, вони зловживають алкоголем, коли купаються в морі, а алкоголь і купання - несумісні речі, наголосив дипломат.

За чотири місяці 2019 туристичний потік з України до Туреччини збільшився на 13,8%, якщо порівняти з аналогічним періодом 2018 року. Кілька років поспіль кількість туристів з України до Туреччини зростає. У минулому році це число складало 1,35 млн людей.

Корабель Берегової охорони, який ніс чергування, зупинив човен і виявив на його борту 19 іракців, 2 єгиптян, афганця, іранця, а також 2 громадян України, які організували перевезення.

Читайте також:Під Харковом згорів електровоз (фото)