Суспільство
17 липня 2019
В українських вузах запровадили поглиблене вивчення англійської мови
До 2023 року всі українські студенти повинні оволодіти англійською мовою на певному рівні.
news-image

Міністерство освіти та науки прийняло нову концепцію розвитку англійської мови в університетах країни. Про це в суботу, 13 липня, повідомила прес-служба міністерства, інформує «Є!» з посиланням на Ukr.Media.

Документ передбачає володіння англійською мовою на рівні не менше В1 при вступі та В2 — під час випуску.

Деякі профільні дисципліни в МОН хочуть зробити англомовними та проводити регулярні зрізи знань. Пропонується також ввести обов'язкові іспити з іноземної мови після бакалаврату.

Концепція передбачає обов'язковий рівень володіння англійською В1 при вступі на бакалавра. Якщо у абітурієнта рівень нижче В1, його не позбавлять права брати участь у конкурсі на вступ у звичайному режимі, але такі студенти до початку навчального року (до 1 вересня або до 1 жовтня) повинні будуть пройти мовний інтенсив для досягнення рівня В1.

В стандарти вищої школи вписали вимоги для студента бакалаврату, незалежно від спеціальності, засвоїти іноземну мову на рівні В1+, якщо він хоче закінчити навчання з дипломом.

Для старших рівнів − магістрів і докторів філософії − обов'язковим буде рівень В2. Одночасно з цим надалі хочуть запровадити іспити для підтвердження володіння англійською мовою на рівні В2.

Зазначимо, що у 2015 році Україна займала 34 позицію за рівнем знання англійської мови, що у порівнянні з попереднім роком свідчить про підвищення на 10 позицій. У 2014 році Україна посіла 44 місце.

У 2018 році знання англійської мови в країні перебувало на рівні 7 %. Однак при цьому міністр юстиції Павло Петренко заявив, що до 2019 року для державних службовців стане обов'язковим знання англійської мови.

Читайте також:Вперше в Україні людина із синдромом Дауна здобула вищу освіту (фото)