Суспільство
17 липня 2019
Офіс президента ініціює створення Ради з питань свободи слова
Очікується, що Рада допомагатиме фіксувати та усувати загрози для свободи слова, прояви цензури.
news-image

Офіс президента України ініціює створення Ради з питань свободи слова при президентові України.

Про це під час експертної наради "Свобода слова та інформаційна безпека України: спільні виклики – спільні рішення" повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, передає прес-служба глави держави, інформує «Є!» з посиланням на 112.

"Нам важливий діалог з медіаспільнотою, тому ми запускаємо роботу Ради. Вона збиратиметься регулярно", – сказав Тимошенко.

За його словами, до складу Ради увійдуть по одному представнику від кожної редакції центральних ЗМІ. Після того як редакції визначаться, вони зможуть надіслати ім’я та прізвище свого представника із зазначенням місця роботи та посади на адресу: svoboda slova@apu.gov.ua

В Офісі президента очікують, що Рада допомагатиме фіксувати та усувати загрози для свободи слова, прояви цензури. Також серед пріоритетів – захист права журналістів на професію. Для цього в Раді будуть представники силових відомств і медіаюристи.

Аналогічні ради, до складу яких увійдуть представники регіональних засобів масової інформації, запропоновано створити при кожному голові ОДА.