Суспільство
20 липня 2019
Хлопець із синдромом Дауна знайшов роботу за фахом після здобуття вищої освіти
У серпні на молодого історика вже чекають на роботі
news-image

Хлопцю зі синдромом Дауна, який першим з таким діагнозом отримав в Україні вищу освіту, запропонували роботу. Богдан Кравчук із Луцька вже навіть сходив на співбесіду, йдеться в сюжеті ТСН. Хвилювався перед нею і сам випускник вишу, і його мама Євгенія Кінах. На них чекали в інституті післядипломної освіти – дипломованому бакалавру історії пропонують посаду екскурсовода у музеї.

Буде фрагменти екскурсій проводити та з експонатами працювати. Він же історик, - каже директор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко.

Одразу після написання заяви хлопцю показали робоче місце і познайомили з його керівницею Аллою Анатоліївною. Цю роботу Богдан Кравчук отримав через тиждень після завершення навчання.  Разом із роботою хлопець отримав від благодійного фонду щомісячну стипендію у 3 тисячі гривень. Молодого екскурсовода вже заохочують зробити авторські екскурсії на теми, які його цікавлять – і це буде справжній туристичний ексклюзив. У серпні на молодого історика вже чекають на роботі. 

Читайте також: В українських вузах запровадили поглиблене вивчення англійської мови
Читайте також: Путін подякував Медведчуку за зусилля зі звільнення полонених