Політика
25 липня 2019
Медведчук запропонував внести зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу
За словами Віктора Медведчука, у парламенті можливо створити конституційну більшість, щоб проголосувати за ці зміни.
news-image

Імовірний кількісний склад депутатів фракції партії "Опозиційна платформа – За життя" та "Слуги народу" дозволяє внести зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук в ефірі телеканалу "112 Україна", передає «Є!»

"З урахуванням того, що передбачається кількісний склад фракції партії "Опозиційна платформа – За життя" (а це 50 осіб) і тих депутатів, які вже на сьогодні пройшли і будуть у фракції "Слуги народу", ми точно можемо внести зміни до Конституції щодо особливого статусу. Як ви пам'ятаєте, це найголовніша політична частина мінських угод поряд з ухваленням закону про амністію, закону про вибори, запровадженням закону про особливий статус, внесення змін до Конституції в частини особливого статусу. Тут ми готові допомогти партії "Слуга народу" і разом створити конституційну більшість, щоб проголосувати ці зміни. Якщо мир, програма миру, реалізація миру на Донбасі дійсно буде найголовнішим стратегічним завданням для тієї партії, яка створить коаліцію", – зазначив політик.

Медведчук також наголосив, що на сьогодні немає нічого важливішого, ніж встановити мир і припинити бойові дії.

"А потім вже (або паралельно разом з цим) вирішувати питання економічного характеру, організаційного, формування органів влади та управління. Питання миру все одно перебуває на першому місці. І в цій ситуації ми готові сприяти тому, щоб конституційною більшістю внести зміни до Конституції. Звісно, ми будемо підтримувати і голосування інших законів, які представляють політичну частину мінських угод, які я перелічив, і, гадаю, що парламент насамперед повинен сконцентруватися саме на цьому", – додав політик.