Політика
26 липня 2019
У «Слузі народу» виступають за страхову медицину, накопичувальну пенсійну систему та відкриття ринку землі
Майбутнє медичної реформи лідер «Слуги народу» бачить за страховою медициною, однак найближчим часом це питання не може бути вирішене, оскільки наразі вона доступна лише працевлаштованим.
news-image
Лідер «Слуги народу» Дмитро Разумков розповів, що серед планів партії є запровадження страхової медицини, створення накопичувальної пенсійної системи та відкриття ринку землі.

Про це Разумков розповів в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», інформує «Є!» з посиланням на Громадське.

Щодо пенсійної реформи Разумков зазначив, що хоче запровадити накопичувальну систему, але на перехід до неї потрібен час.

Майбутнє медичної реформи лідер «Слуги народу» бачить за страховою медициною, однак найближчим часом це питання не може бути вирішене, оскільки наразі вона доступна лише працевлаштованим. Натомість у зоні ризику залишаються діти, пенсіонери та громадяни, які не можуть вижити без допомоги держави. А таких, як зауважив Разумков, більшість. Тому це питання над яким треба буде працювати.

Щодо ринку землі Разумков заявив: 

«Напевно це правильно, якщо власник може використовувати свою власність. Це ваше право, конституційне право. Тому позиція нашої команди така: ринок землі потрібно відкривати».

Однак він додав, що на це також потрібен час, адже необхідно підготувати законопроєкти та обговорити проблемні питання. Чи підтримають нові депутати продовження мораторії на продаж землі сільськогосподарського призначення Разумков поки не може сказати.

Читайте також:Рада оновиться на понад 80% та помолодіє