Суспільство
26 липня 2019
В Україні видаватимуть безкоштовні ліки від раку крові
Міністерство охорони здоров'я закупило нові ліки проти гострого лімфобластного лейкозу.
news-image
Міністерство охорони здоров'я закупило нові ліки проти гострого лімфобластного лейкозу. Їхньої кількості має вистачити для того, щоб покрити майже всю потребу у цих ліках в Україні.
 
Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, пише «Є!» з посиланням на Громадське.
 
Зазначається, що за допомогою закупівель ліків, що здійснюються через міжнародні організації, МОЗ закупило 4 тисячі флаконів нового німецького препарату. Його невдовзі мають розподілити між регіонами України та видавати пацієнтам безкоштовно.
 
«Препарат використовують для лікування дорослих та дітей з діагнозом гострий лімфобластний лейкоз. Ліків достатньо, щоб забезпечити майже всю заявлену потребу», — повідомляють у прес-службі уряду.

Там також зазначають, що новий закуплений через міжнародні організації препарат є в декілька разів ефективнішим, ніж той, який закуповували раніше.

«У майже 92% випадках лікування рекомбінантною аспарагіназою настає ремісія, а вживання препарату протягом 2 років знижує ймовірність виникнення рецидиву до 98%», — йдеться у повідомленні.

В уряді також нагадують, що пацієнти можуть самостійно перевірити наявність безкоштовних ліків у їхньому регіоні, адже таку інформацію повинні розміщувати публічно медичні заклади за посиланням.

Раніше в МОЗ повідомляли, що завдяки проведенню закупівель ліків за допомогою міжнародних організацій ліки купувалися за більш ніж у 5 разів нижчими цінами.

Читайте також:На Тернопільщині померла жінка, яка випадково вколола собі замість ліків отруту для жуків