Суспільство
29 липня 2019
Мати та брат донецького губернатора, що служить у ДНР, дали інтерв'ю російським ЗМІ
За словами родичів, брати не спілкуються.
news-image

Російські журналісти взяли інтерв'ю у брата і мами нового губернатора Донецької області Павла Кириленка. Представляючи чиновника президент Володимир Зеленський зазначив: "Брат Паші працює десь там у "ДНР", щось там служить... З братом людина не спілкується з політичних розбіжностей", передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

У програмі "Вісті тижня" на каналі "Росія 1" слова Зеленського підтвердив той самий брат Павла - Євген, який був представлений як офіцер спецслужб "ДНР".

"Я - Кириленко Євген Олександрович, брат Павла. Ми зрозуміли, що у нас різні політичні погляди. Я б сказав - діаметрально протилежні. Після цього в телефонному режимі не дуже м'яко висловили один одному свої точки зору, і припинили спілкуватися", - почав Євген Кириленко.

Потім він передав коротко суть тієї самої телефонної бесіди:

"Я сказав [йому], що - не "укроп", що я проти бандерівців... Відкрив Яндекс, читаю першої рядком: "главою призначений брат сепаратиста".

Наголошується, що обидва чоловіки закінчили юридичну академію:

"Паша став прокурором, Женя - поліцейським. Їх батьки живуть в Макіївці".

Далі журналіст "Росії 1" взяв міні-інтерв'ю у мами Павла і Євгена.

"Мої діти один в одного стріляти не будуть. Ну, як це, ми - один народ, як нас можна розірвати", - каже Надія Кириленко.

На питання кореспондента, як Зеленський знайшов Павла, жінка відповідає, ніяковіючи:

"Мені не розповідають, я ж ватница...".

При цьому наголошується, що вона часто їздить до сім'ї Павла, у якого нещодавно народилася донька.

На запитання, що б ви при зустрічі сказали Павлу, мати відповіла: "Закінчуй війну", а брат доповнив: "Я навіть не уявляю, де це може бути. Якщо тут [у Донецьку], то скажу, що треба це припиняти".

Читайте також: За добу на Донбасі загинули двоє військових, ще троє поранені