Суспільство
29 липня 2019
Собака захоплених на Азові моряків повернулась в Україну: зворушливі фото
Собаку Джессі, яка під час захоплення українських кораблів ФСБ Росії в листопаді минулого року була на буксирі "Яни Капу", віддали родині моряка Сергія Чуліби
news-image

Адвокатка Анастасія Саморукова розповіла, що після арешту 24-х українських моряків собаку забрали співробітники прикордонної служби ФСБ Росії в Керчі, пише «Є!»  з посиланням на 24 канал.

Адвокатка Анастасія Саморукова розповіла, що після арешту 24-х українських моряків собаку забрали співробітники прикордонної служби ФСБ Росії в Керчі.

Собачка Джессі, 25-й член команди військовополонених українських моряків вдома! Її забрала до себе родина моряка Чуліби. Майже 5 місяців ми вели переговори про те, щоб повернути дочку полку (екіпажу буксира "Яни Капу" додому. І ось воно сталося, – радісно написала юристка. 

Переговори про те, аби повернути собаку в Україну тривали близько 4 місяців. Під час захоплення кораблів Джессі була тримісячним цуценятком.

Мій підзахисний Володимир Терещенко написав заяву на ім'я слідчого, в якому він просив віддати його собаку Джессі своєму адвокату, тобто мені. Слідчий відповів, що не заперечує. Після отримання необхідних документів ми приїхали до Керчі і, власне, нам віддали собаку", – пояснила Саморукова.

З Керчі улюбленицю моряків Джессі відвезли у Херсонську область.

Координатор групи адвокатів українських моряків, Микола Полозов розповів, що собака була на території прикордонної служби вісім місяців. 

Перший член екіпажу "Яни-Капу" повернувся додому,– додав Полозов.