Суспільство
30 липня 2019
Українка увійшла до провідної п’ятірки підприємиць ООН
Зоя Литвин - перша українка, яка потрапила до цього рейтингу.
news-image

Українська освітянка Зоя Литвин увійшла до провідної п’ятірки підприємиць за версією рейтингу WE Empower UN SDG Challenge – глобального конкурсу для жінок, які втілюють у своїй роботі цілі сталого розвитку ООН. Про це пише «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

Литвин – засновниця Новопечерської школи та нішевого медіа-проекту «Освіторія». За висновками організаторів WE Empower, її робота втілює такі цілі сталого розвитку, як якісна освіта, зниження соціальної нерівності та партнерство задля досягнення цілей.

«Їхні освітні проекти, в тому числі безкоштовна освітня онлайн-платформа та тренінги для вчителі з віддалених регіонів, мають на меті забезпечити якісну та доступну освіту по всій Україні», – мовиться в повідомленні на сайті конкурсу.

За словами самої Литвин, вона – перша українка, яка потрапила до цього рейтингу.

 
«Я дуже пишаюся цією відзнакою і хочу подякувати кожному з партнерів та колег, з якими разом ми з року в рік робимо добро. Це все саме завдяки вам!» – написала вона, коментуючи новину.

Литвин, за результатами конкурсу, є найкращою підприємицею року серед представниць Східної Європи. Інші переможниці: засновниця компанії Water Access Rwanda Крістель Квізера з Руанди, очільниця школи самозахисту SheFighter в Йорданії Ліна Халіфе, авторка програми Digital Awareness гватемалійка Карла Руіс Кофіньйо та засновниця організації 412 Food Rescue Леа Лізарондо зі США.

За даними ЗМІ, Зоя Литвин народилася 1986 року, закінчила Києво-Могилянську академію, в юності працювала моделлю. Заміжня за колишнім народним депутатом від Партії регіонів та бізнесменом Василем Хмельницьким, має сина.

 

Читайте також: Майже п'ята частина працездатного населення України перебуває за кордоном