Події
1 серпня 2019
У можливих переговорах між Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним з’явився несподіваний посередник
Про свою готовність сприяти потенційній розмові між президентами України і Росії заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.
news-image

У можливих переговорах між Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним з’явився несподіваний посередник, пише «Є!» з посиланням на Politеka.

Про свою готовність сприяти потенційній розмові між президентами України і Росії заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Він повідомив, що готовий виступити посередником між Зеленським і Путіним, відповідаючи на питання журналіста про роль Ізраїлю в конфлікті між РФ і Україною.

«До сих пір я ввічливо відмовлявся від таких пропозицій, але якщо ти (авторпитання, журналіст Шимон Бріман – ред.) просиш, то я перевірю цю опцію (посередника. – ред.) ще раз», – заявив прем’єр.

Він зазначив, що інші країни часто звертаються до нього з подібними пропозиціями.

"Наприклад, країни Африки і Латинської Америки звертаються до мене за посередництвом. Мовляв, у тебе хороші відносини і з ними, і з нами, може, ти готовий увійти в статусі посередника? Я не поспішаю робити це. По-перше, я не можу сказати, що знаю досить добре їх проблеми, і мені вистачає тих проблем, які є у нас. По-друге, якщо я ввійду в цю тему, то створю очікування, які не зможу виконати», – додав Нетаньяху.

Варто відзначити, що на 18-19 серпня заплановано візит Нетаньяху в Україну. Це буде його перша поїздка в нашу країну за останні 20 років. В ході цього візиту він зустрінеться з Володимиром Зеленським, що стане першою зустріччю українського президента з іноземним лідером «на своїй території».

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський поговорив по телефону з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це повідомили в Офісі президента України. Відзначається, що в ході бесіди Лукашенко підтвердив, що приймає запрошення Зеленського і планує відвідати Другий форум регіонів України та Білорусі в жовтні цього року.

Читайте також:Зеленський і Лукашенко запросили один одного в гості