Події
2 серпня 2019
У Петра Порошенка можуть законно відібрати все майно
Андрій Портнов стверджує, що справа, зареєстрована в ДБР, може дозволити конфіскувати у Петра Порошенка і Валерії Гонтаревої все майно і активи, включаючи заводи, акції і гроші.
news-image

У колишнього президета Петра Порошенка можуть законно відібрати все майно, пише «Є!» з посиланням на Politeka.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів юрист Андрій Портнов. Користувачі мережі закликали якомога швидше привести вирок у виконання.

Як запевняє Андрій Портнов, 31 липня в ДБР зареєстрували кримінальну справу. Вона загрожує конфіскацією майна.

 
“Коротка фабула – організована злочинна група у складі Порошенко, Гонтаревої і посадових осіб Укроборонпрому і Укрексібанка, з метою наживи, усвідомлюючи нанесення шкоди національній безпеці і обороноздатності України, організувала прямо з концерну Укроборонпром багатомільйонні перерахування валюти в офшорні і інші юрисдикції під вигадані контракти”, – розповів Портнов.

Як заявив юрист, за дорученням Порошенко і Гонтаревої, правління Нацбанку України 19 січня 2016 року скасував акти держрегулятора про валютний контроль зовнішньоекономічних операцій, встановивши, що платежі Укроборонпрому в офшори можуть проходити передоплатою, без валютного контролю з боку держави і в необмежених обсягах. Це дозволило вкрасти у армії мільярди гривень.

Андрій Портнов стверджує, що це справа, зареєстрована ДБР, може дозволити конфіскувати у Петра Порошенка і Валерії Гонтаревої все майно і активи, включаючи заводи, акції і гроші: 

“Це одна з найбільш перспективних справ, по ній потрібно ініціювати екстрадицію Гонтаревої, зняти з Порошенка недоторканність і взяти обох під варту“.
 

Читайте також:Зараз відбувається реванш. Причому реванш не тільки Медведчука і Путіна, — Порошенко