Політика
6 серпня 2019
Вадим Рабінович: Віктор Медведчук віддав перевагу партійній роботі кріслу віце-спікера
Співголова політичної партії "Опозиційна платформа-За Життя» Вадим Рабінович заявив, що голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук не претендуватиме на місце в Президії Верховної Ради нового скликання
news-image

Про це повідомляється на офіційному сайті Опозиційної Платформи – За Життя, пише «Є!»

«У парламенті не буде, на жаль, іншої опозиційної сили, крім нашої партійної фракції, і я б хотів пояснити чому. Курс "Слуги народу", Порошенко, Тимошенко, Вакарчука сходиться у своїй прихильності до курсу на НАТО, ЄС і співпраці з МВФ. Наша ж політична сила розходиться з ними за одним принципом – ми пропонуємо інший курс, на нейтральну незалежну Україну, «Швейцарію Східної Європи», яка співпрацює з усіма своїми сусідами. Ті, хто пропонують інший курс країни, і є опозицією – все просто і зрозуміло», - пояснив парламентарій.

 Якщо члени опозиції очолять будь-які структури або комітети ВР, то партія "Слуга народу" здасть іспит на демократичність, вважає Рабінович.

При "тирані" Януковичу у опозиції було 13 комітетів і крісло віце-спікера. А от Верховна Рада восьмого скликання опозиції взагалі нічого не дала – нуль комітетів, нуль контролюючих функцій. Тому вони і безбожно крали. Нинішня влада, безумовно, повинна скласти іспит на демократичність, і віддати опозиції не тільки місце в президії Верховної Ради, але і ті комітети, які не просто існують для «червоного слівця», а реально контролюють економічні і фінансові питання та рішення. Наприклад, одним з таких комітетів може бути бюджетний комітет», - пояснив політик.

При цьому, співголова партії зазначив, що крісло у віце-спікера Верховної Ради не займе Віктор Медведчук.

Це питання я обговорював з Віктором Медведчуком, і голова політради нашої партії не займе крісло в президії Ради, він зосередиться на партійній роботі. До того ж, Віктор Медведчук вже мав досвід роботи і першим віце-спікером, і віце-спікером. Тому претендувати на це крісло він не буде, партійна робота для нього зараз – пріоритет», - пояснив він.

Опозиціонер підкреслив, що в Опозиційній Платформі - За Життя є й інші гідні кандидати.

Разом з тим хочу підкреслити, що в нашій політичній силі чимало гідних кандидатур. Повторюся, але нехай нинішня влада здасть іспит на демократичність, запропонує справжній опозиції функції контролю, - і ми обов'язково висунемо гідних кандидатів на запропоновані посади», - резюмував Вадим Рабінович.