Авторизація

Події
7 серпня 2019
Представники «ЛНР» вдерлись до Станиці Луганської, заявили права на Щастя та штовхали журналістів (відео)
"Гості" поводилися в хамській манері.
news-image

У вівторок, 6 серпня, представники терористів із так званої "ЛНР", які водночас представляють бойовиків на переговорах у Мінську, перетнули лінію розмежування і заявили журналістам, що самоназвана окупаційна влада, нібито згідно з Мінськими угодами, має контролювати не лише Станично-Луганський район, а й територію Щастя, передає «Є!» із посиланням на 5 канал.

На відео можна побачити, як поплічники терористів Владислав Дейнего та Ольга Копцева в хамській манері ("ты язычок то прикуси!", "а ты кто такой?") намагаються переконати голову адміністрації Станично-Луганського району Юрія Золкіна, що не зобов'язані триматися території, окресленої лінією розмежування.

"Згідно з Мінськими домовленостями, Станиця і Щастя наші", – сказав Дейнего, але принишкнув після нагадування, що лінія розмежування за угодами проходить по середині річки Сіверський Донець.

Крім того, Ольга Копцева заявила журналістам, присутнім під час розмови, що бойовики використають у перемовинах в Мінську "той фрагмент відео, яке ви викладете в український паблік".

"Если сейчас выйдет видео на украинских сайтах, где вы сфабрикуете какое-нибудь провоциклонное (ймовірно, малося на увазі "провокаційне" – ред.) заявление, то ваше видео будет представлено в Минске на переговорах", – погрожувала російською вона.

Пояснити, що саме вона має на увазі, жінка не змогла. Пізніше вона почала вимагати, щоб журналісти "розвернули камери на 180 градусів, швидко!" і штовхнула оператора.