Суспільство
7 серпня 2019
У Twitter визнали, що передавали дані користувачів своїм партнерам
Адміністрація соцмережі запевняє, що тільки недавно виявили несправність і вже її усунула
news-image

Керівництво соціальної мережі Twitter у вівторок, 6 серпня, принесло вибачення за те, що протягом приблизно року використовувало дані деяких користувачів без їх дозволу. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті соцмережі, пише «Є!»  з посиланням на Korrespondent.net.           

У тексті йдеться, що якщо користувачі переглядали в соцмережі рекламу в телефоні по будь-якому мобільному додатку, після чого якимось чином взаємодіяли з цим додатком (наприклад, встановлювали його), Twitter міг розкривати деякі дані про них своїм партнерам, навіть якщо люди не давали на це свого дозволу. Ця проблема існувала з травня 2018 року.

Крім того, з вересня того ж року Twitter міг показувати користувачам рекламу на основі припущень про тип їх мобільного пристрою, не запитавши у них дозволу на обробку такої інформації. 5 серпня поточного року несправність була виявлена ​​і усунена соцмережею.

Ви довіряєте, що ми слідуємо за вашим вибором, а в цей раз ми підвели. Ми приносимо вибачення за те, що це сталося, і вживаємо заходів, щоб упевнитися, що ми не повторимо таку помилку", - вказується в публікації.

У той же час в заяві наголошується, що паролі, облікові записи електронної пошти та інші подібні відомості не передавалися в треті руки. Twitter не має даних про те, інформація яких саме користувачів могла використовуватися таким чином, а також скільки людей могли постраждати.