Війна
9 серпня 2019
В Україні на колінах попрощалися із загиблими морпіхами (відео)
Попрощалися з морпіхами, яких позавчора бойовики розстріляли під Павлополем.
news-image

В Україні попрощалися з морпіхами, яких бойовики розстріляли під Павлополем. В останню путь хлопців проводжали, стоячи на колінах, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

Наймолодшого серед загиблих поховали в рідному селі Ганнівка, на Миколаївщині. 20-річний матрос 36-ї окремої бригади морської піхоти Василь Курдов півтора року тому підписав контракт на службу у ВМС та пройшов навчання у Львові. В останню путь загиблого морпіха провели всім селом. А на Вінниччині попрощались із Сергієм Шандрою. Морпіху було 24 роки. Попрощатися з героєм у містечку Хмільник прийшли сотні містян, волонтери та військові.  

На Вінниччині попрощались із Сергієм Шандрою. Попрощатися з героєм у містечку Хмільник прийшли сотні містян, волонтери та військові. Поховають бійця завтра в рідному селі Торчин.

Морпіху було 24 роки. До служби в армії він працював механізатором. Після призову підписав контракт.

6 серпня поблизу Павлополя Донецької області чотири військовослужбовці ЗСУ загинули в результаті обстрілу бойовиками "ДНР".

Президент Зеленський провів нараду 7 серпня за участі начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака і секретаря РНБО Олександра Данилюка.

Він зателефонував президенту РФ, щоб той вплинув на ту сторону, щоб вони припинили вбивство українців. Окрім цього, другим питанням була необхідність розмінування територій. 

"Нам треба скоротити терміни будівництва мосту в Станиці Луганській", - сказав він. Також президенти обговорили звільнення полонених.

Читайте також:У США похвалили Зеленського і ЗСУ за “стриманість і хоробрість” перед лицем агресії Росії