Суспільство
9 серпня 2019
Розпочали ремонт найгіршої траси в Україні
Цьогоріч із держбюджету на ремонт дороги державного значення Н-14 виділено 1 млрд грн — по 500 млн грн Кіровоградській і Миколаївській областям.
news-image

5 серпня почали реконструкцію траси Кропивницький — Миколаїв. На ділянці ремонту заборонено їздити вантажівкам і машинам вагою понад 10 т. Іншим автомобілям також радять об'їжджати перекриту частину.

Про це пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Дорога завдовжки понад 180 км. У багатьох місцях зруйнований асфальт. Через деформоване покриття можна пошкодити днище й ходову частину. Водії вважають трасу найгіршою в Україні.

— Там багато глибоких ям і напливів асфальту, — пояснює голова громадської організації "Всеукраїнський центр реформ транспортної інфраструктури" 44-річний Володимир Наумов. — Цьому є декілька причин. Держава не може гарантувати безпеку доріг через перевантаженість фур. Саме вони найбільше "вбивають" покриття. Проте відповідний контроль не ведеться. Немає належного догляду. Найменшу тріщину необхідно одразу ж обробляти, щоб не розросталася далі. На це з бюджету виділяють недостатньо коштів.

Трасу ремонтують на трьох ділянках Кіровоградщини. Біля села Полтавка фрезерують верхні шари асфальту й укладають базовий. За містом Бобринець ведуть підготовчі роботи та регенерацію основи.

— Перед будівництвом або ремонтом доріг найголовніше визначити, хто обслуговуватиме цю дорогу і відповідатиме за безпеку. Доки це питання чітко не з'ясують, нова або відремонтована дорога перетворюватиметься на напрямок. Замість 10 років експлуатації покриття вистачає лише на два, — додає експерт.

Цьогоріч із держбюджету на ремонт дороги державного значення Н-14 виділено 1 млрд грн — по 500 млн грн Кіровоградській і Миколаївській областям.

Читайте також:Зеленський за 3 хв знайшов 175 мільйонів на дорогу (відео, фото)