Світ
9 серпня 2019
Польща застерігає країни Євросоюзу від зближення з Росією
"Потепління" відносин із Росією може сигналізувати Кремлю, що російська політика ескалації, зокрема, анексія українського Криму в 2014 році залишиться безкарною, і це створить небезпечний прецедент.
news-image

Варшава побоюється надмірної лояльності до Кремля деяких країн останнім часом

Польща хоче переконатися в тому, що нова Європейська комісія продовжить суворий курс щодо Росії і стурбована тим, що деякі країни Євросоюзу стають усе лояльнішими до свого східного сусіда, навіть коли Кремль розправляється з інакомислячими у себе в країні. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцин Пржидач, передає «Є!» з посиланням на РБК-Україна.

"Здається, що деякі європейські лідери не усвідомлюють, що їхню активність можна інтерпретувати як прагнення до потепління відносин, і якщо вони дійсно проводять таку політику, то це помилка", - сказав заступник голови польського МЗС.

Він додав, що потепління відносин із Росією може сигналізувати Кремлю, що російська політика ескалації, зокрема, анексія українського Криму в 2014 році залишиться безкарною, і це створить небезпечний прецедент.

Пржидач вважає, що новому керівництву Євросоюзу слід дослухатися до заклопотаності країн Центральної і Східної Європи та держав Балтії, з урахуванням їх близькості до Росії і досвіду відносин із Москвою.

Указ російського президента Володимира Путіна про прискорене видання паспортів РФ жителям підконтрольних бойовикам районів Донбасу, зі слів дипломата, є ще одним прикладом російської агресії проти України.

Польща розраховує на чітку європейську позицію Брюсселя щодо цих останніх дій Росії.

Читайте також:У США похвалили Зеленського і ЗСУ за “стриманість і хоробрість” перед лицем агресії Росії