Суспільство
20 лютого 2015
Влада Криму не дозволила ввозити 6 тисяч примірників Корану з Туреччини
6 тисяч примірників Корану будуть викинуті в море або повернуті назад до Туреччини
news-image

Влада Криму заборонила ввезення 6 тисяч примірників священної книги мусульман - Корану, які зібрало Суспільство культури та взаємодопомоги кримських татар в Сейдишехир (Туреччина) за допомогою громадських організацій та благодійників турецьких міст Конья і Сейдишехир. Про це пише Є | Єдність з посиланням на кримське агентство QHA.

14 лютого 2015 екземпляри Корану були відправлені до Криму, але у зв'язку із забороною кримської влади не змогли потрапити на півострів.

Голова філії Товариства культури та взаємодопомоги кримських татар у м Сейдишехир Мустафа Сарикамиш розповів про цю ситуацію: "14 лютого ми відправили до Криму 6000 екземплярів Корану для того, щоб роздати їх кримським мусульманам. Муфтіят Криму повинен був безкоштовно роздати відправлені нами книги 6000 кримськотатарським сім'ям. Священні книги дісталися до митниці в Керченському порту. Але російське керівництво в Криму заборонило ввезення книг Корану і доручило викинути книги в море або повернути назад до Туреччини."

У Росії з метою запобігання екстремістських релігійних рухів заборонені певні твори, в тому числі і "Месневі" Джеляледдіна Румі. Але в списку забороненої літератури не вказана священна книга мусульман Коран.