Події
16 серпня 2019
У прокуратурі просять відправити Гримчака під варту із заставою 12,5 млн грн
Запобіжний захід Гримчаку обиратиме Деснянський районний суд Чернігова.
news-image

Захід заступнику міністра обиратиме Деснянський районний суд Чернігова.

Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень

Прокурори просять відправити заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака під варту із можливістю застави у розмірі 12,5 мільйона гривень. Про це повідомляє "Громадське".

Зокрема, запобіжний захід Гримчаку обиратиме Деснянський районний суд Чернігова. Засідання почнеться не раніше 17 години, оскільки має пройти 3 години після вручення клопотання для ознайомлення.

Нагадаємо, що 15 серпня повідомлено про підозру затриманим напередодні заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку, а також його «помічнику».

Як повідомлялось, 15 серпня у Генеральній прокуратурі повідомили, що Гримчак разом з помічником за хабар обіцяли забезпечити вплив на суддів Верховного суду України щодо винесення рішення на користь зацікавленої особи.

"За результатами досудового розслідування встановлено, що вказані особи, за обіцянку забезпечити вплив на суддів ВСУ щодо винесення рішення на користь зацікавленої особи, та також за здійснення впливу на відповідних службових осіб Мінкульту та КМДА, шляхом використання свої службових повноважень, здійснили злочинні дії спрямовані на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом обману та зловживання довірою, в загальній сумі 1,1 млн доларів США. 14.08.2019 під час одержання частини грошових коштів в сумі у розмірі 480 тис. доларів США", - написав Лисенко.

Водночас у Міністерстві культури заперечили свою причетність до справи.

"Будь-які звинувачення чи підозри щодо зловживань з питань містобудівних перетворень працівниками Мінкультури є безпідставними, надуманими та такими, що не базуються на жодній з норм права. Міністерство не погоджує проекти будівництва чи реконструкції будівель в історично населених місцях, у тому числі в м. Києві", - заявили у відомстві.

Пізніше в НАБУ повідомили, що Гримчак міг залучити заступника голови Генеральної прокуратури України для впливу на рішення Верховного суду, а також оприлюднило схеми зловживань, які інкримінують заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Читайте також:СБУ показала відео затримання Гримчака (фото, відео)