Події
18 серпня 2019
На Львівщині зафіксували нові спалахи чуми свиней
Сигнал про масову загибель свиней надійшов 16 серпня
news-image

На території свинокомплексу "Галичина - Захід" в с. Кавське Стрийського району Львівської області виявлені випадки захворювання тварин африканською чумою свиней (АЧС), інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби України, сигнал про масову загибель свиней надійшов 16 серпня. По прибутті на місце виклику фахівці ветеринарної медицини відібрали патологічний матеріал від загиблих тварин, який був направлений на дослідження.

За результатами лабораторних досліджень його зразках було виявлено збудник африканської чуми свиней (АЧС) - звіт про результати дослідження від 17 серпня 2019 р. № 001229 п. м./19, - йдеться в повідомленні.

Для координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС та проведення епізоотичного розслідування до місця спалаху захворювання відправлена група фахівців Держпродспоживслужби на чолі з головним державним ветеринарним інспектором України Борисом Кобалем. 

На даний час в осередку захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС, - додали у відомстві.
Читайте також: У Львові нагородили собак, які служили на Донбасі