Політика
18 серпня 2019
В Опозиційній Платформі - За Життя заявили, що влада відмовляється виконати свою обіцянку повернути мир в Україну
Президент України Володимир Зеленський і його партія «Слуга народу», які отримали потужну підтримку українських громадян на виборах, не виконують своїх передвиборчих обіцянок встановити мир в країні
news-image

Таку заяву на своєму офіційному сайті опублікувала Опозиційна Платформа - За Життя, пише «Є!»  

Прийшовши до влади президент і його політична команда не хочуть виконувати свої передвиборчі обіцянки. Замість того, щоб представити суспільству мирний план і приступити до прямих переговорів з Донецьком, Луганськом і Москвою представники влади тепер заявляють, що конфлікт не вдасться швидко врегулювати. Цілком очевидно, що в своїй риториці і діях «Зе! Команда »вже нічим не відрізняється від попереднього режиму Порошенко», - йдеться в заяві.

На думку опозиціонерів, нинішня влада пішла шляхом своїх попередників, які були і не бажали вирішити конфлікт на Донбасі, в результаті чого зазнали поразки на виборах.

Сьогодні вже лідери нової партії влади повторюють мантру попередників про «складнощі» врегулювання і «довгу дорогу до миру». Саме це тепер повідомляє громадянам лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков. В країні шостий рік йде озброєний конфлікт, який несе смерть людям і руйнує вітчизняну економіку. Україні мир потрібен вже сьогодні!», - відзначили партійці.

При цьому в Опозиційній Платформі - За Життя підкреслили, що ще в січні 2019 року ними був прийняв і опублікований  план-концепція мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який базується на Мінських угодах.

За цей час наш мирний план неодноразово і широкого обговорювався і в Європі, і в Росії, зустрів розуміння і підтримку у міжнародних партнерів і розуміння в Донецьку, Луганську і Москві. Ми ще раз звертаємося до влади з вимогою виконати свою передвиборчу обіцянку і приступити до мирного врегулювання конфлікту. Ми готові ще раз представити для вивчення свій мирний план. Чи готові сприяти початку прямих переговорів в чотирикутнику Київ - Донецьк - Луганськ - Москва», - йдеться в заяві.

Як підкреслили опозиціонери, влада зобов'язана принести в країну мир і забезпечити розвиток України.

Інший шлях веде тільки на звалище історії. Якщо "Зе! Команда" не в змозі вирішити поставлені громадянами завдання, в Україні є політична сила, яка готова повести країну шляхом миру, демократії і соціально-економічного розвитку», - підсумували в Опозиційній Платформі - За Життя.