Політика
19 серпня 2019
У нас не може бути якоїсь однієї культури, - Разумков
Разумков також зазначив, що не планує продовжувати традицію українських чиновників не спілкуватися з російськими ЗМІ.
news-image

Глава президентської партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що є прихильником підтримки української державної мови "механізмом пряника", при цьому, не відповівши на питання про збереження існуючої культурної політики щодо Росії. Про це він розповів в інтерв'ю "Новому времени", передає «Є!»

Я думаю, все ж ми настільки багатокультурна нація, що з урахуванням нашої історії у нас не може бути якоїсь однієї культури. Ми всі з вами ходили ще в радянські школи, де прекрасно вчили поруч і Шевченка, і Пушкіна, читали Булгакова і Гоголя", - заявив Разумков, відповідаючи на питання про свої уподобання.

На питання, чи означає це, що та культурна політика, яку проводив уряд Порошенка, в тому числі мовні квоти, заборона російських соцмереж, обмеження книжкової продукції з Росії, припиниться, Разумков не відповів.

Я прихильник того, щоб підтримувати українську державну мову, але діяти механізмом пряника, як і говорив президент Зеленський. Наприклад, введення пільг на виробництво україномовного телевізійного контенту, пільг для бізнесу, який створює україномовний контент", - заявив натомість він.

Разумков також зазначив, що не планує продовжувати традицію українських чиновників не спілкуватися з російськими ЗМІ.

Я теж не давав інтерв'ю російським ЗМІ дуже давно, але, якщо ми з вами говоримо про підходи, я готовий спілкуватися і співпрацювати із засобами масової інформації, які не шкодять моїй країні", - заявив Разумков, який нещодавно дав інтерв'ю російському виданню "КоммерсантЪ".

Нагадаємо, команда президента Володимира Зеленського, який до виборів був переважно російськомовним, заявляла, що мовний закон потрібно скасувати, а мовні квоти для радіо та телебачення – переглянути.

Після парламентських виборів Разумков заявив, що говоритиме у Верховній раді українською, проте переходити повністю на одну мову вважає неправильним.

Читайте також: Рабінович став на захист прав російськомовних українців, принципово виступаючи російською на підготовчому засіданні ВР (відео)