Події
20 серпня 2019
У СІЗО Москви прийняли передачу для українських політв’язнів
У СІЗО прийняли п’ять передачок.
news-image

У московському СІЗО «Лефортово» прийняли передачу для українських політв’язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба та Миколи Карпюка. Усіх їх досі утримували в різних колоніях Росії. Про це повідомила журналістка Вікторія Івлєва у Facebook, передає «Є!»

Сьогодні вранці з Льошею Боганцевим поїхали навмання в «Лефортово», зібравши п’ять передачок. Всі передачі взяли. У передачах: грудинка, сир, масло, молоко, сметана, лимони, часник, персики, огірки, помідори, зелень, філе форелі, чай, кава, цукор, круасан, буряк варений в вакуумі, горіхи. Але все це повна дурниця в порівнянні з прізвищами людей, яким передали ці продукти», — зазначила вона.

На запитання, чи означає це, що політв’язні справді там, Івлєва відповіла:

Я всередині СІЗО не буваю, права такого у мене немає, але не бачу сенсу приймати передачі для людей, яких там немає. Все, що ми зробили — це віднесли передачі, і у нас їх прийняли. Думаю, решта — справа адвокатів».

Нагадаємо, 20 серпня стало відомо, що український політв’язень Микола Карпюк «вибув» з російської в’язниці «Володимирський централ». Адвокат вважає, що Карпюк міг «вибути» з тієї ж причини, що і політв’язень Володимир Балух, якого 16 серпня вивезли з колонії міста Торжок Тверської області, пише Громадське.  

Їх обох забрали з «насиджених місць» приблизно в один час, і це викликає стриманий оптимізм», — зазначив адвокат Олексій Барановський.

Він не виключає, що деякі українські політв’язні можуть найближчим часом повернутися з Росії в Україну.

Читайте також: Кримського активіста Балуха вивезли до Москви