Суспільство
21 серпня 2019
Луценко розповів, чим він займеться після відставки
Генпрокурор повідомив про плани.
news-image

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що після того, як піде у відставку, займеться здоров’ям і ходитиме на допити. Про це він заявив у інтерв’ю “Цензор.нет”, передає «Є!»

Я, щонайменше до кінця року, займатимусь здоров’ям, ходитиму на допити і працюватиму, думаю про фонд підтримки української книги. А там час і політичні процеси покажуть”, - зазначив він.

Нагдаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко анонсував свою відставку одразу після дочасних парламентських виборів. Втім, після виборів він заявив, що не вбачає підстав писати заяву про відставку, але готовий залишити посаду, якщо Верховна Рада висловить йому недовіру. Та пояснив зміну позиції тим, що ознайомився з баченням команди Зеленського щодо боротьби з корупцією, та вважає його "абсолютно дилетантським", пише Укрінформ.

У серпні Луценко повідомив, що напише заяву про відставку за власним бажанням на ім'я спікера Верховної Ради після формування керівного складу парламенту.

Водночас Президент Володимир Зеленський одразу після перемоги на виборах президента 21 квітня цього року анонсував звільнення Луценка з посади та вніс до Верховної Ради відповідне подання. Проте у комітеті ВР не побачили підстав для відставки генпрокурора.

Читайте також: Стало відомо, куди зник Юрій Луценко з дружиною