Суспільство
22 серпня 2019
«Нуль українців чи інших подібних»: польський ресторан розмістив вакансію, яка викликала обурення в інтернет-користувачів
Через ксенофобське оголошення готується заява до прокуратури.
news-image

Один з ресторанів міста Гдиня (Польща) розмістив у веб-мережі оголошення, в якому  написано, що заклад шукає кухарів, але, цитата, «нуль українців чи інших подібних» (пол. «zero Ukraińców czy innych podobnych»). Інтернет-користувачі розкритикували оголошення, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

на основі: Facebook - Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych 

Справою зацікавився Центр відстеження расистської і ксенофобської поведінки, де вважають це оголошення скандальним і збираються подати заяву до прокуратури Ґдині про можливість здійснення злочину публічного заклику до ненависті на національному ґрунті.

Повідомлена буде також Інспекція праці.

Натомість представник власника ресторану адвокат Лукаш Ковальський оприлюднив у зв’язку з цією справою заяву. У ній можна прочитати, що скандальне оголошення, яке слушно розкритикували користувачі Інтернету, є проявом необдуманого рішення лише однієї людини. Всі працівники закладу не мають нічого спільного з цим недоречним повідомленням.

Ми переконані, що автор оголошення також оприлюднить відповідне вибачення", - написав адвокат Ковальський.

Він додав, що оголошення викликало хвилю хейту, спрямованого як проти працівників, так і родини, якій належить ресторан, "включно із погрозами спалити заклад".

на основі: Facebook - Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych