Резонанс
23 серпня 2019
Працівників СБУ, які, імовірно, допомогли втекти ізраїльському «наркобарону», допитають на поліграфі
Допит відбудеться сьогодні.
news-image

Державне бюро розслідувань допитає на поліграфі працівників Служби безпеки України, які, можливо, допомогли втекти ізраїльському засновнику віртуальної мережі збуту наркотиків Telegrass Амосу Дов Сільверу. Як повідомив глава ДБР Роман Труба, допит відбудеться сьогодні, 23 серпня, передає «Є!»

До слова, така практика не є ексклюзивною і досить успішно використовується у світі. Дослідження, проведені Американською асоціацією операторів поліграфа, стверджують, що одержана за його допомогою інформація у 87-96% випадків ефективно використовується в досудовому розслідуванні», — додав він.

Нагадаємо, 15 серпня в аеропорту «Бориспіль» зник засновник віртуальної мережі збуту наркотиків Telegrass Амос Дов Сільвер, якого планували екстрадувати до Ізраїлю. Чоловіка супроводжували працівники Служби безпеки України, але він зміг втекти від них. 17 серпня СБУ затримала ізраїльського наркоторговця, а також силовиків, які, ймовірно, йому допомагали. 18 серпня Сільвера з другої спроби екстрадували в Ізраїль.

В Ізраїлі Сльівера, який є активістом руху за легалізацію марихуани, обвинувачують у збуті наркотиків через мережу Telegrass, пише Громадське. За даними місцевих правоохоронців, через мережу продавали не лише марихуану, а й екстезі та кокаїн.

Читайте також: Прокуратура оприлюднила фото з екстрадиції Сільвера