Організація охорони здоров'я випустила доповідь про вплив фрагментів пластика на здоров'я людини
ВООЗ визнала мікропластик в питній воді безпечним
news-image

Забруднення навколишнього середовища пластиком є ​​глобальним, фрагменти створених людиною полімерів можна знайти майже в будь-якому місці на планеті, в тому числі в харчових продуктах та питній воді, пише «Є!»  з посиланням на LB.ua.

Однак ВООЗ дійшла висновку, що принаймні на сьогодні доказів небезпеки мікропластика для людей немає.

У своїй доповіді експерти організації пояснюють, що як великі, так і найдрібніші частинки, проходять через організм, не затримуючись у ньому.

Немає абсолютно ніяких сумнівів в тому, що мікропластик міститься в питній воді, а також в джерелах, з яких беруть питну воду, наприклад, в ґрунтових водах. Коли ми говоримо про потенційні ризики, йдеться про інертні частинки. Пластик не вступає в хімічну реакцію, проникаючи в тіло і не завдає шкоди органам і тканинам", - сказав співробітник ВООЗ Брюс Гордон.

Йдеться про шматки будь-якого виду пластмасового сміття менш як 5 мм в довжину. Дослідження почалися після того, як в минулому році мікропластик виявили в більшості відомих брендів бутильованої води. Експерти вважають, що, незважаючи на попередні висновки, потрібно більше даних, щоб прийти до остаточних висновків.

ВООЗ розглядає забруднення планети пластиком як нагальну проблему. Експерти рекомендують скоротити використання пластмаси і поліпшити програми її утилізації.

Читайте також:У Криму хочуть ініціювати переговори з Україною про постачання води з Дніпра