Яресько пояснила, на які кошти будуть відновлювати Донбас
Яресько зазначила, що допомога буде надаватися через офіційний Київ.
news-image

У разі повернення під суверенітет України територій, які поки знаходяться під контролем терористів, український уряд буде залучати до фінансування відновлення економіки та інфраструктури Донбасу міжнародні організації. Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, передає Є! Єдність.інфо

За її словами, зокрема, з цією метою в квітні планується скликання інвестиційної конференції для надання допомоги Україні.

Яресько також зазначила, що допомога буде надаватися через офіційний Київ. Зокрема вона, залежно від кредитора, проходитиме через Міністерство фінансів, Міністерство економіки, а також Міністерство регіонального розвитку.

Читайте також: Яресько: Україна витрачає щоденно 5-7 млн дол на війну на сході

Також глава Мінфіну уточнила, що "оскільки на сьогодні режим припинення вогню не дотримується терористами, то в питанні фінансово-економічного забезпечення територій, що не контролюються урядом, міністерство керується розпорядженнями і постановами, які були введені в дію до Мінських домовленостей".

"Ми фінансуємо місцеві бюджети, підконтрольні української влади в Донецькій і Луганській областях. Станом на 14.02.2015 р прийнято і затверджено: по Донецькій області - 272 місцевих бюджети (96,8%), по Луганській - 181 місцевий бюджет (85% ). На непідконтрольних українській владі територіях міністерство не може це зробити, і таких бюджетів зараз 273. Для нарахування коштів міністерству необхідно, щоб місцеві органи влади підготували для нього відповідні відомості. На даний момент такі відомості не поступають ", - підсумувала Яресько.