Події
26 серпня 2019
З початку доби на Донбасі один військовий дістав поранення через обстріли
З початку доби 26 серпня бойовики шість разів порушили режим тиші у зоні бойових дій на Донбасі, один український військовий дістав поранення
news-image

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Нагадаємо, про чергове перемир'я на Донбасі Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України за участю представників незаконних збройних формувань домовилась 17 липня.

Так зване «хлібне перемир'я» розпочалося від початку доби 21 липня уздовж всієї лінії розмежування.

Уперше сторони домовились про повний режим тиші, а представник політичної підгрупи в Мінську Роман Безсмертний зазначив, що вогонь на Донбасі домовились припинити «можливо і назавжди». Однак майже одразу обстріли знов почались.

Так, 6 серпня стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України з ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.

У зв’язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів «нормандської четвірки» якомога швидше зібратися для відновлення перемовин, а також вранці 7 серпня подзвонив своєму російському колезі Володимиру Путіну.