Події
27 серпня 2019
Facebook блокує активістів без пояснень
Сьогодні Facebook заблокував на 3 доби можливість публікувати дописи засновнику міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Роману Бурко та іншим блогерам
news-image

Точна причина блокувань невідома і не вказується у повідомленнях від Facebook. Але блокування сталося після того, як Роман послідовно інформував у постах та тегав сторінки новинних видань з вимогою змінити некоректні дані у їх публікаціях з посиланням на джерело статті на “Радіо Свобода“, пише «Є!»  з посиланням на informnapalm.org.

Він добився виправлення у більшості видань інформації про нібито «спростування» даних спільноти щодо заниження обстрілів у звітах прес-центру ООС. “Радіо Свобода” також вказала:

Формулювання «спростували інформацію» змінено на «заперечили інформацію» після уточнення від волонтерської спільноти InformNapalm. Спільнота наполягає, що штаб ООС не міг спростувати її дані, а міг їх лише заперечити. Також додано посилання на підрахунки InformNapalm”.

Але можуть бути і інші причини, наприклад, нещодавно Роман критикував заступника Міністра інформаційної політики України за наклеп проти спільноти InformNapalm, після чого чиновник видалив повідомлення з власного телеграм-каналу.

Критикував рекламу телеграм-каналу СБУ з червоноармійцем у синій формі та пропонував інший плакат.

Звертав увагу на інформаційну політику англомовної версії офіційного сайту Міністерства оборони України, яка перетворилася на “прес-службу президента” (на цю критику сьогодні з’явилася реакція і на сайті додали зведення з зони бойових дій за 3 останні доби).

Переглянути зображення у Твіттері

Також щодо офіційної частини заходів на День Незалежності він публікував фото, які демонструють, що “фішка” з білим одягом на дітях дуже схожа на масові заходи на 9 травня у російському м.Уфа. Все це також може бути причиною блокувань.

Крім того деяких відомих блогерів у Facebook також сьогодні заблокували без пояснення причин. Можливо, це превентивні дії урядовців, яким не подобаються критичні пости.

Наприклад, на завтра, 28 серпня, відомий блогер Роман Сініцин анонсував акцію протесту проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова біля Офісу Президента.

Відомий блогер Антон Ходза повідомив про блокування активістів Романа Сініцина та Івана Оберемко і висловив думку, що він може стати наступним.

Читайте також:Сивохо передав Зеленському лист від страйкуючих шахтарів Донбасу