Події
28 серпня 2019
Новий Кабмін та скасування недоторканості: став відомий порядок денний ВР у перший день роботи
Завтра передбачається оголошення прем’єр-міністром України про складення повноважень Кабінету міністрів України перед новообраною ВРУ
news-image

Завтра Верховна Рада України IX скликання планує розглянути питання про припинення діяльності нинішнього уряду та обрання його нового складу. Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні Підготовчої депутатської групи був затверджений порядок денний роботи ВР на завтра, пише «Є!»  з посиланням на unian.ua.

Згідно з наданими журналістам матеріалами, завтра передбачається оголошення прем’єр-міністром України про складення повноважень Кабінету міністрів України перед новообраною ВРУ. Також передбачено розгляд питання про призначення прем’єр-міністра, міністра оборони, міністра закордонних справ.

Також передбачається формування нового складу Кабінету міністрів України і затвердження керівного складу комітетів ВРУ та предметів їх відання. ВР також планує розглянути питання про звільнення та призначення голови СБУ. Крім того, передбачається розгляд питання про надання згоди на звільнення з посади президентом України генерального прокурора та надання згоди на призначення іншої кандидатури на цю посаду.

Передбачається розгляд питання щодо формування фракцій парламенту, а також створення коаліції депутатських фракцій у ВРУ. Крім того, передбачається обрання голови ВРУ, першого заступника та заступника голови ВРУ, а також заслуховування позачергового послання президента України про внутрішнє та зовнішнє становище України. Також передбачається розгляд проекту змін до Конституції України в частині скасування депутатської недоторканності (реєстраційний номер 7203).

фото pravda.com.ua

фото pravda.com.ua

Читайте також:СБУ і ДБР заблокували тестування сенсорної кнопки у ВР - Парубій