Політика
29 серпня 2019
Коломойський заявив, що депутатської зарплати для жінок мало: «Манікюр треба зробити, педикюр, одягнутися, зачіска, макіяж»
Олігарх засумнівався в тому, що народним депутатам — жінкам вистачає зарплати 30 тис. грн.
news-image

Олігарх Ігор Коломойський засумнівався в тому, що народним депутатам — жінкам вистачає зарплати 30 тис. грн, пише «Є!» з посиланням на Новое Время.

Я не вірю, що 254 людини пішли за 30 тисячами. Не вірю … У Києві за скільки можна прожити? Ось почнемо з жінок. Скільки нормальній молодій жінці, бальзаківського віку, потрібно грошей, щоб прожити?», — сказав Коломойський в інтерв'ю Цензор.Нет.
 
За його словами, депутатської зарплати мало для жінок.
 
Три тисячі доларів жінці треба? Який вихід? Або у неї чоловік і вона утриманка, або їй треба самій заробляти. Нормальна жінка, у якої в голові - „Три К“, піде в парламент? Вона ж не піде, їй нахрін не треба трійка баксів, політика. А якщо жінка в бізнесі заробляє щось, але все кидає і йде в парламент, для чого? А манікюр треба зробити, педикюр, одягнутися треба, зачіска, макіяж, косметика, харчування, щось ще. Але жінка знайде чоловіка собі та якось влаштується. Особливо бойова, енергійна, ще й має гарну зовнішність, правильно?», — заявив Коломойський.
 

Він заявив, що викладені ним думки з цього приводу є «не сексистськими, а фрейдистськими».

Тому що скільки чоловікові треба заробляти, якщо жінці мінімум троячку доларів? Що робити з дружиною депутата? Вона скільки повинна отримувати? У нас якщо депутат отримуватиме троячку, то тоді депутат буде ходити голий і босий в сандалях. Все забере дружина, троячку на себе. На себе і дітей. Красивим жінкам-депутаткам, самотнім, вистачить троячки. П’ять років протримається. А якщо взяти чоловіка, то йому мінімум п’ятірку треба дати. Тому що троячку дружині та дві собі. Звичайно, зараз відразу почнуть кричати, що це за гендерна нерівність? Тому п’ятірку треба і жінці давати. Тоді жінка-депутат буде в шоколаді в порівнянні з чоловіком, у якого, дай бог, щоб тисяча залишилася, тому що дружина дізнається, що п’ятірка і забере 4. Ну, на тисячку якось теж можна», — заявив Коломойський.

Читайте також:Разумков: Зарплата нардепа у 50 тисяч – недостатня