Політика
30 серпня 2019
Медведчук і Рабінович вирушили до Москви, щоб провідати полонених і прискорити процес обміну, - Опозиційна Платформа - За Життя
30 серпня народні депутати Верховної Ради від Опозиційної Платформи - За Життя Віктор Медведчук і Вадим Рабінович прилетіли в Москву, в «Лефортово», де провідали політв'язнів Миколу Карпюка та Станіслава Клиха.
news-image

Про це повідомляє офіційний сайт вищеназваної політичної сили, пише «Є!» з посиланням на Опозиційна Платформа - За Життя.

Наш приїзд - це в першу чергу гуманітарна акція. Більш того, як ви розумієте, ми домовлялися про це не сьогодні і навіть не вчора. Ця домовленість існувала раніше, оскільки наша партія займається питанням звільнення тих людей, яких ми сьогодні відвідували, громадян України - і Миколу Карпюка, і Станіслава Клиха. Це ті люди, з приводу звільнення яких ми піднімали питання довго, тривалий час», - заявив Віктор Медведчук.

Віктор Медведчук і Вадим Рабінович розповіли, що передали політв'язням привіти від родичів, українське сало і український хліб. Віктор Медведчук особливо підкреслив, що тривалий час займається питаннями звільнення полонених на прохання рідних і близьких.
Медведчук також додав, що разом з Рабіновичем він прибув до Москви, щоб прискорити обмін військовополоненими.
У свою чергу співголова фракції «Опозиційна Платформа - За Життя» Вадим Рабінович підкреслив, що повернення додому утримуваних осіб є стратегічним завданням партії. 

Ми сюди приїхали не для медалей, не для орденів і точно не для того, щоб зараз прийти до вас і щось розповісти. Я хочу підкреслити, що завдяки проведеній Віктором Медведчуком роботі зі звільнення утримуваних осіб, близько 900 осіб сьогодні перебувають вдома. І я сподіваюся, що в самий найближчий час цей список поповниться ще кількома людьми», - зазначив парламентарій.

Також, за словами опозиціонера, на відміну від режиму Порошенко, який спеціально гальмував обміни, підготовлені Віктором Медведчуком, нинішня влада і президент Зеленський ведуть переговори з обміну набагато успішніше.