Політика
30 серпня 2019
Рабінович: Нова влада хоче зробити з депутатів баранів, але ми цього не допустимо
Опозиційна Платформа - За Життя буде подавати в суд за перешкоджання роботі народного депутата України
news-image

Про це повідомив співголова партії Вадим Рабінович, пише «Є!»  з посиланням на  Опозиційна Платформа - За Життя.

Якщо влада хоче зробити з депутатів стадо баранів, то їй потрібно діяти так, як вона діяла на першому засіданні Верховної Ради України», - заявив він.

Обурення парламентарія викликано поведінкою спікера Ради Дмитра Разумкова.

Я - народний депутат України, у мене є повноваження захищати інтереси моїх виборців. І що мене обурило вчора, так це те, що новий глава парламенту Дмитро Разумков в кращих традиціях попередника Парубія вимкнув мікрофон депутату з нашої фракції Волошину, коли останній почав говорити російською мовою», - пояснив опозиціонер.

Вадим Рабінович повідомив, що очолювана ним партія буде подавати в суд за перешкоджання роботі народного депутата України.

Наша Конституція гарантує нам право спілкуватися тією мовою, на якому нам зручно», - підкреслив політик.

Співголова фракції «Опозиційна Платформа - За Життя» вважає, що на першому пленарному засіданні опозиція була відсторонена від прийняття рішень.

«Якщо ви (влада - ред.) - більшість і вам все одно, що скажуть люди і опоненти, то навіщо ми витрачаємо гроші платників податків на утримання парламенту? Сидіть у себе в кабінетах і все вирішуйте самі! Але хочу нагадати всім: ми - парламентсько-президентська республіка! Але де-факто президент приїжджає і «диригує» роботою Ради», - резюмував Вадим Рабінович, пообіцявши, що« опозиція буде домагатися виконання законів України».